Geliştiricilere Oyun Önerisi: Little Nemo – The Dream Master

59 / 100 SEO Puanı

Bu oyunu nasıl silerim aklım almıyor ve bu oyun gerçekten yeniden yapılası bir altyapısı var, oyunun adıysa Little Nemo – The Dream Master‘dır.

Oyun İçeriği

Bu oyunun aslında bir diğer adı daha var ve bu adıysa Pajama Hero – Nemo yazılışıysa パジャマヘーローNEMO şeklindedir ve oyunun Japonca sürümündeki logo ise katakana ve roomanji kullanılmıştır. Oyunun yapımcısı ve yayımcısı Capcom şeklindedir. Oyun Dünyaya Eylül 1990’da, Japonyada 17 Aralık 1990 ve son olarak 12 Aralık 1990 yıllarında yayımlanmıştır.

Oyundaki amacın, bölümlere dağılmış anahtarları bulmak ve o anahtarları toplamak, bu topladığın anahtarlar ise bölümü tamamlamak içindir. Bölümleri tamamlamak için, hayvanlara ihtiyacın var ve bu hayvanlara şeker yedirmen yeterlidir ve bu şekerleri yediklerinde uyuklayacaktır, hemen çok bekletmeden üzerine atlayarak kullanabilirsin ve hatırladığım kadarıyla onların uyanma süresi yok.

Nasıl Yeniden Yapardım?

Aslında oyunun sisteminin aslına sadık kalırdım, ve o sistemi çok değiştirmezdim. Tüm bölümlerini olduğu şekilde yenilenmiş grafik ve animasyon ile yenilerdim ama bölüm sonlarına ulaşılacak anahtarın sayısına ayar çekerdim ve böylelikle oyun kısmende olsa kolaylaşırdı diye düşünüyorum. Tabii ki oyunu 8 bölümle sonlandırmazdım onun yerine 16 bölümlük yapardım ve her bölüm sonunda bir boss savaşı koyabilirdim ya da koymazdım.

Yeni binilebilir hayvanlar eklerdim, en azından o sayıyı çoğaltırdım ve silah çeşitlerini de arttırırdım. Yani sadece şeker ve büyülü asa kullandırmazdım, onun dışında taş, kağıt ve kalem attırırdım. Binek hayvan olaraksa maymun, panda ve kuş hayvanları bu oyuna hiç sırıtmaz diye düşünüyorum.

Oyunun can sisteminde değişiklik yapmazdım ama başlangıç canını 3 yerine 5 olarak başlatırdım ve hasar aldıkça düşen barı 3 yerine 5 yapardım ve bu şekilde oyun daha adil ve daha oynanabilir hale getirirdi diyebilirim, çünkü bu 3 canlarla oynamak birazcık insanı deli edeceğini düşünüyorum.

Oyunun hikayesini bitirince speed-run özelliği açardım böylelikle sen veya çevren bu oyunu oynarken eğlenir diye düşünüyorum. Speed-run rekoru turnuvası bu oyunu ayakta tutarken, oyunu bitirince açılınca bir diğer oyun moduysa 2 kişilik desteği olur, sonuçta bu oyun tam co-op’luktur.

Bu oyunu aşağıdaki platformlarda yayımlardım.

  • Windows
  • Linux
  • Mac OS X
  • Sony PlayStation 4

Son

Bugünlük benden bu kadar.

Yorum yapın