Geliştiricilere Oyun Önerisi: Jackie Chan’s Action Kung Fu

50 / 100

Bugün bir kaç ay önce tamamen bitirdiğim bir oyun olan Jackie Chan’s Action Kung Fu‘yu yeniden yapsaydım, nasıl yapardım? Bu oyunu çok seviyorum ama cidden diyorum, bu oyunun sonu, adamı kanser edebilecek cinsttendir.

Genel

Jackie Chan’s Action Kung Fu veya diğer adıyla Jackie Chan oyunu, Family Computer ve TG-16 platformunda 14 Aralık 1990, oyunun Nintendo Entertainment System için, 18 Ocak 1991 yılında Hudson Soft tarafından üretilip, yayımlanmıştır ve bu oyunun asla devam serisi çıkmamıştır.

Oyundaki amacın, Jackie Chan‘ın sevgilisini kaçıran büyücünün peşine düşüp, o büyücüyü bulman ve bir güzel döveceksin, daha sonra sevgilisini kurtaracaksın. NES/FC dönemindeki çoğu oyun gibi klişe bir amaca sahip ama hikaye anlatım, bonus ve bölüm tasarımları oldukça farklı bir oyundur.

Nasıl Yapardım?

Oyuna çok az dokunurdum ama asla bölümlerini, amaçlarını, bonuslarını ve düşmanlarına elimi sürmezdim. Oyunu bu sefer günüme göre, grafiklerini animesel havasına çekerdim. Şunu söylemem gerekiyor, bu oyunun ana sistemi ve bölümleri tamamen kusursuz bir iş olduğu için, bu emeklere saygı göstererek yeniden yapardım.

Peki nerelerini değiştirirdim, Devam hakkını 3’ten 6’ya çıkarırdım ve Jackie Chan‘ın ateş atma becerisini 5 yerine 20 yapardım ve böylelikle oyuna az bile olsa, kolaylaştırırdım ama bonusta ateş ejderini kazandırma özelliğini kaldırarak oyunu dengelerdim.

Jackie Chan‘in can sayısını 6 yerine 8 yapardım. Özellikle bu son bölümlerde çok ihtiyacın olacağından dolayı, böyle bir değişikliğe giderdim. Bu oyunun bölüm canavarlarının canlarını gösteren bir can çubuğu koyardım ve böylelikle bölüm sonu düşmanlarının canlarını takip etmeni kolaylaştıracak, oyundan keyif alabileceksin.

Oyun bittiğinde tüm haritaları rahatça gezebileceğin Özgür Oyun adında bir oyun modu yapardım. Bu sayede oyunda kendini geliştirmene olanak sağlayacağım ama bu modda düşman sonu canavarları yok ve o odaya geldiğin zaman, bir kapı koyarak o alandan çıkmanı sağlardım.

Oyunu Android ve iOS sürümlerinde hem ücretsiz ve hemde reklamsız bir şekilde olacak, oyunun bilgisayar ve diğer platformlarda ücretli olacak. Oyunun fiyatını yayımlayacak firma tarafından belirleneceği için, onların vicdanına kalırdım ama eğer ben yayımlarsam, 0 – 20 TL arası bir fiyat biçerdim.

Oyunun seslerini, müziklerini ve menü kısımlarını değiştirmezdim ama geliştirmeler yapardım, bu yapacağım değişiklikler daha hoş olacaktır. Aklıma gelmişken diyeyim, bu oyunda kayıt sistemi var ama sadece oyun bitene kadar tamamen kullanamayacaksın, oyun bittiğinde tamamen kullanıma açıktır.

Son

Şimdilik benden bu kadar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir