Geliştiricilere Oyun Önerisi: Escape From Base 57

59 / 100

Escape From Base 57 adlı oyununu yeniden yapsaydım, nasıl yapardım? Bu yazıda sana bunlardan bahsedeceğim.

Genel

Oyun aslında Bomberman‘ı tamamen değiştiren bir yama çalışması ve yapımcısıysa Rusted olup, 2002 yılında yapmıştır. Bu yama Bomberman oyunun FC sürümünü göre baz alarak yapmış ama rom verilerine bakarsak, oyunun NES sürümü olduğu ortaya çıkmıştır.

Bomberman oyununu kabaca anlatacak olursam, yeraltında yaşayan bombacı adamın yerin üzerine çıkma macerasını anlatıyor. Yerin üzerine çıkması için, etraftaki patlatılabilir duvarı bombasıyla patlatacak. Bu sayede kapıya ya da özel nesneleri bulacaksın. Alman veya almaman önemsiz ama sakın ha kapıyı patlatmayı denemeyin derim. Kapıyı patlatırsan, karşına normal düşmanlardan daha belası olacak ve normalde düşmanları öldürmeden bölümü geçersin ama eğer onları tetikletirsen, maalesef o düşmanları öldürmeden bölümü geçemezsin, bilgin olsun.

Ayrıca çok kişinin bilmediğini düşündüğüm bir oyun özelliğinden bahsedeceğim. Bu oyunda bölümler aslında sıradan değil, olası rastgele değerler arasında gidiyor. Yani, aslında bölümler arası karıştırma özelliği yer alıyor. Sen yandıkça o bölümleri karşına getiriyor ama oyunda can biterse oyun biter. Ayrıca, bölümlerin canavarlarını hafızaya yüklüyor ve eğer gereken bölüm koşulunu karşılıyorsa, o zaman gösteriyor.

Nasıl Yapardım?

Geleyim can alıcı soruya, bu oyunu olduğu gibi güncel sistemlere aktarırdım ve üzerinde değişiklikler yapardım. Bu değişiklikler, oyuna yeni düşmanlar (grafiksel olarak değil, sistemsal olarak), yeni bölümler (ana özelliği bozmadan), daha fazla oynanabilir karakterler ve son olarakta 2 kişilik desteği de eklerdim.

Oyunun amacına dokunmayı çok sevmiyorum, o amacına ulaşılan yöntemde hiç kusur yok ama canımı sıkan özelliği oyundan çıkarırdım. Yani, senin kendi bombana karşı bağışıklığın olacak ama yanma için maalesef düşmanlara veya zamana karşı olacaktır. Oyundaki amacı genişletmek isterdim, mesela özel nesnelerin sayılarını çoğaltırdım ama her bölümde olmazdı ve ayrıca yine oyun 50 bölüm sürecektir.

Oyunun adı olduğu gibi kalırdı ve sadece Web üzerinden bedava bir şekilde sunardım, arkasından çok sevilirse arkasından Windows‘a ve daha sonra ise, Mac OS X için gelirdi. O sürümleri de bedava sunardım. Oyunun bilgisayar sürümlerinde oyunun ayarlarını yapabilmene olanak sağlardım.

Oyunun devam serisini yapmazdım ama çok sevileceğine inanıyorum. Bu yüzden o oyunu sürekli güncellemeye çalışırdım ve sonraki sürümlerin birinde seviye yapma özelliği getirirdim ve o özelliği kullanarak yapılan bölümleri Hayran Seviyeleri adı altında yayımlardım. Herkes çevresiyle yarış ederdi.

Son

Aklıma bunlar geldi, umarım bu oyunu yapan çıkar ve şimdilik benden bu kadar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir